Salı, Ocak 09, 2007

Kendim için ne yaptım

Sizlerden uzak olduğum zamanlarda kendim için yaptığım en iyi şey, REİKİ eğitimi almak oldu. Oldum olası metafiziksel konulara meraklı olduğum ve bildiğim fakat bir türlü fırsat bulup (yok yok artık bu lafa inanmıyorum, insan isterse her fırsatı yaratır) bahanesiyle bir türlü girişemediğim bu konuya, sevgili dostum YASEMİN, bir gün bir eğitim duyurusuna rastladığını söyleyince gitme kararı aldık. Her zamanki gibi iki kafadar :))

Ve sevgili hocamız (hocamız diyorum garip algılanmasın, sevgili eğitmenimiz) EBRU DENGİZ' den 1. aşama reiki inisiasyonu (Anadolu' da el alma denen tabir) alarak 1. aşama eğitimini geçtik. Yani umarım geçmişizdir, Ebru hocam ne dersiniz? Hatta kısmetse biraz daha çalışkan bir öğrenci olabilirsek ve hocamız uygun görürse yakında 2. aşamayı da alırız inşallah ;)

Reiki hakkında kısa bir giriş yapacağım tabi sizi aydınlatmak için, detaylı bilgi almak için yanda verdiğim linkten faydalanabilirsiniz yani; www.reikievi.com ve tabi ara ara bu konuda aktarıma devam ederim. Şimdi gelelim asıl konuya;

REIKIBatıya yayılmaya başladığında "Evrensel Yaşam Enerjisi " olarak tercüme edilmiştir.

Ancak ezoterik olarak "yüce kaynağın bilincini taşıyan, ruhsal amaçla çalışan yaşam gücü enerjisi "açıklaması anlamını daha iyi ortaya koyar. Yani Reiki bir Ruhsal Şifa Tekniğidir.

Reiki, bedende meydana gelen enerji dengesizliklerini ve negatif enerji blokajlarını çözebilmek için yetersiz veya eksik kalan kendi enerji bedenimizi dengeleyip, tamamlayarak ve temelde bilinç değişikliği gerçekleştirerek ruhsal, dolayısıyla da fiziksel iyileşme sürecini başlatmamız yolunu açar. Reiki fiziksel, zihinsel, duygusal sorunların tümünde kullanılabilir. Reiki bir din değildir ve hiçbir inanca bağlı tutulmaz.


Dr. Mikao Usui ile başlayan bir şifa ve ruhsal gelişme enerjisi sistemine verilen isimdir. Yakın zamana kadar Mikao Usui ve bu sistemin ortaya çıkmasıyla ilgili çok az şey biliniyordu. Son birkaç yıldır Japonya'da yapılan araştırmalar sonucunda Usui'nin orijinal Reiki uygulamaları hakkında daha kesin bilgiler elde edilmiş ve böylece batıda öğretilen sistemi daha geniş bir perspektiften görme olanağı doğmuştur.

Eğitim semineri kısa sürelidir ( 1 veya 2 gün ). Öğrenilmesi ve kullanılması kolaydır. Bir Reiki Master aracılığı ile herkes tarafından öğrenilebilen kullanılması çok kolay ama çok güçlü bir tekniktir.

Reiki, bir Reiki Master' ının öğrencisine Reiki'yi kullanma yeteneğini transfer etmesiyle (el vermesiyle) olur.

Seminere katılan kişi enerjiyi, enerjinin çalışma sistemini ve Reiki ile ilgili teorik bilgiyi öğrenir ve "el verme" inisiyasyon (uyumlanma) seansı sonrasında Reiki enerjisine kanal olup Reiki'yi kullanmaya başlar.

Reiki, kanal olunduktan sonra enerjinin ellerden geçerek aktarılması ile kullanılır. Enerji aktarımı sırasında uygulama yapılan kişiye, o kişiden de uygulama yapan kişiye herhangi bir problem geçmez.

Reiki uygularken konsantrasyon gerekmez. Reiki için inanmak şart değildir. Siz inanmasanız bile o çalışır ve şifa verir. Reiki bir kez elde edilip ömür boyunca kullanılır. Kullanmazsanız bile kaybetmezsiniz.

Reiki' yi öğrenmenin ve kullanmanın, kişinin eğitim, bireysel zeka ve ruhsal tekamül düzeyi ile ya da inancıyla ilgisi yoktur.

Reiki ile çalışma üç aşamada öğrenilir ve bunlar hem bağımsız hemde birbirlerini tamamlayıcı düzeylerdir. Hep birlikte tam bir şifa ve ruhsal gelişim sistemi oluştururlar. Herkes her düzeyin eğitimine açıktır ve herkes kendine uygun gördüğü düzeyde öğrenimi bırakabilir ya da öğretmen olabilir. Dereceler insanların birbirine üstünlük sağlaması için değildir.

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home