Cuma, Şubat 23, 2007

Mutluluğun Anahtarı

İnsanların en büyük arzusu mutlu olmak.. Peki nedir mutluluğun anahtarı..Hiç düşündünüz mü? Mutluluğun tarifi gerekli öncelikle. İşte o tarif;

Mutluluk veya mutlu olmak kişiden kişiye göre değişen bir olgudur. Kısaca ve en kestirmeden iç huzuru bulmak, yaşamın tadına varıldığı andır.

Peki neden günümüzde insanlar bu kadar mutsuz?Çevrenize baktınız mı hiç? Hayatından memnun olanları sayısı ne kadar az değil mi?

Milyarlarca insanın yaşadığı bu dünyada herkes farklı şekilllerde mutlu olabilirken, mutlu olmanın bu kadar çok yolu varken, neden mutsuzuz?

Mutsuz olmak bir sürü sebep sıralayabilirken, mutlu olmak için nedenlerimiz ne kadar da az?

Hepimiz mutlu olmalıyız, en küçük şeylerden bile. Bunu başarabilen insanlar elbette var ama sayıları az. Mutlu bir insan gördüğümüzde bile mutlu olabilmeliyiz..

Acılar ve hüzünler elbette yaşamın birer parçalarıdır. Ancak bu demek değil ki sürekli bu şekilde gidecek..Herşey gibi hüzünler de geçicidir..Mutluluk da...Önemli olan yaşama sevincini yitirmemek..Bu döngüyü kendi içimizde kurabilmek.

Mutlu olmalıyız çünkü yaşıyoruz, hayattayız. Nefes alabiliyoruz, bunun içi güçlük çeken insanlar sizin yerinizde olmak istemezlermiydi? Mutlu olmalıyız çünkü hayatımızın ne zaman biteceğini bilmiyoruz, bunu bilerek yaşayan insanların olduğunu da unutmamalıyız..Acı ve hüzünlerin ardından mutlu günlerin bizi beklediğini unutmadan yaşamalıyız..

Mutluluğun anahtarı sizsiniz.

Hayatınızı mutlu yada mutsuz yaşamak sizin elinizde.Mutlu olmak için illaki herşeyimizin tam olması gerekmiyor. İçinize bi bakın. Engelsiz ve sebepsiz kendinizi inceleyin ve tanıyın. Kendinizi bulduğunuz zaman, hayatın herkese verilmiş çok değerli bir armağan olduğunu anlamış olursunuz.

Mutsuz olduğunuzda yanınızda bunu anlatabilecek yada paylaşabileceğiniz biri olmayabilir..Kendinize anlatın her şeyi. Çözümü siz de çünkü..

İnsan hayal edebileceğinden de fazla bir güce sahiptir içinde. Bu herkesin içinde varolan ancak keşfedilmemiş cevherdir.

Cevherinizi bulun ve sımsıkı tutun elinizde..Hiç bırakmayın..

3 Comments:

At 24/2/07 18:30, Blogger cem ugur said...

Merhaba Hale hanım ....yazınız gercekten cok güzeldi yüreginize saglık ....
bir kişinin bile mutsuz olmadıgı bir dünya dilegimle
hoşcakalın
cemugur2007@gmail.com

 
At 27/2/07 10:21, Blogger Hale OGSUZ said...

Teşekkür ederim Cem Bey, güzel yorumunuz ve dileğiniz için..

Sevgiyle..
HALE

 
At 20/8/07 12:15, Anonymous Adsız said...

Merhabal Hale hanım. size yazdım yazınız çok güzel ve anlamlı tabiki anlıyanlar için benim asıl merak ettiğim ÖĞSÜZ soyadını taşıyan neredeyse hiç yok gibi mesela Cem ÖĞSÜZ benim adım ve soyadım izmir"desiniz belkide bir akrabalık olabilirmi sizce biz Konya"lıyız ya siz nerelisiniz bana bilgi verebilirmisiniz .teşekkürler.

 

Yorum Gönder

<< Home