Pazartesi, Nisan 23, 2007

Google Türkiye 23 Nisan Özel Logosu

Google Türkiye ana sayfası’ nda bugüne özel 23 Nisan logosu hazırlanmış. Çok da şık olmuş. Ben beğendim. Üzerine gelip tıkladığınızda ise “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” içeriği ile yapılmış arama görüntüsü çıkıyor karşınıza.

Bu özel tasarımlı logolara "doodle" adını vermişler. Bu konuda edindiğim bilgileri aktarayım. İlk olarak 1999 yılında Google kurucuları Larry page ve Sergey Brin tarafından kullanılmış. İlk logo Nevada' da yapılan "Burning Man" adlı konferans için Google ana sayfasında yanan bir çöp adam logosu kullanılmış.

Doodle uygulamalarında, bütün dünya ülkelerinin önemli günleri, kültürel olayları, önemli kişileri, önemli tarihleri bu platformda vurgulanıyor. Ayrıca –tıpkı bugünkünde olduğu gibi- bu özel tasarım logonun üzerine tıkladığında, o güne, kişi ya da tarihe özel ayrıntılı bilgiye ulaşabiliyor.

Türk kullanıcılar Google özel logolarına çok fazla ilgi gösterdiklerinden, bu pazarda bu sistemin devamlılığına özen gösteriyor ve Türkiye pazarına verdikleri önemi gösteriyorlar.

İşte Google Türkiye ana sayfasında yer alan bugüne özel Google logosu...

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home